Serving the South Sound & Eastside

Growing Family Home Addition

AFTER
BEFORE

Photo Gallery

Description

The homeowners of this small three bedroom home always wanted to remodel their kitchen. It was small and dark and getting difficult to maneuver with two small children. Now with a third child on the way, the plans for the kitchen remodel increased to also adding a master suite in this growing family home remodel project.

This growing family home remodel project began with a master suite addition. The new room was added to the rear of the home making the “L” shaped home now a “U” shaped home. Not only did the addition provide a master suite for the couple it also provided the perfect play yard for the children. With new large French doors in all the rooms surrounding the play yard the parents could see them from any room in the home.
The new master suite provided the owners with a space of their own overlooking the play yard and close to the children’s rooms in case they were needed in the middle of the night. A simple tray ceiling was built into the roof trusses of the master bedroom to allow for some height in the bedroom and for some can lighting within the soffit.

The master suite also included a new walk-in closet that was much needed in this small home and connects to both the master bath and bedroom spaces. The Master bathroom was designed to not only be functional but also clean lined and allow for plenty of room for a soaking tub and walk-in tower shower. The white cabinets paired with the white tile flooring and white subway tile in the shower provide an airy open feel for the bathroom while creating a dramatic backdrop to the accessories the homeowner has placed to make the space home.

The old kitchen was small and dark and was divided from the rest of the home by a very large brick fireplace. It was clear that the fireplace needed to be removed to open the kitchen up to the front living room. Once this was removed we had an option, let’s move the kitchen to the other side of the room. This allowed us to create a larger kitchen space and open up the wall between the kitchen and family room. With the removal of these two walls, structural beams needed to be installed. To keep with the open feeling of the space that was being created we installed these beams above the ceiling line to allow for a seamless transition between all the rooms.

Leave your comment